Болници в Турция

Болница на надеждата
Anadolu Medical Anadolu Sağlık Merkezi (Anadolu Medical Center) -
Анадолски Медицински Център е най-популярната онко-болница в Турция, известна в България още като Болница на надеждата. В сферата на онкологията, освен на специалисти, в АМЦ се залага и на апаратура. Болницата разполага с всички най-съвременни технологии, познати на света, като кибернож, IMRT, петскенер, петсити гама камера, позитронен емисионен томограф и др. Хиляди болни са намерили продължение на живота си тук Болницата Anadolu Sağlık Merkezi (Anadolu Medical Center) е известна частна болница, която предоставя услуги чрез персонал от специалисти с необходимите знания и опит, който може да използва ефикасно усъвършенствани технология в международните стандарти по медицина и по-специално за лечение на хора болни от различни видове рак.

Екипът в Радиационната онкология се състои от радиационни онколози, медицински физици, специалисти лъчетерапевти, симулатор специалисти, матрикс специалисти, високо квалифицирани медицински сестри, психолози, социални специалисти, диетолози, радиационна безопасност, охрана и административен персонал на много високо ниво. Българската Нова Телевизия предоставя на своите почитатели пред малкия екран, а също и на онлайн посетителите на своето онлайн издание Nova TV Play, поредица от 8 филма за трогателни истории на хора, които са намерили своят втори живот в известната турска болница Anadolu Sağlık Merkezi (Анадолски Медицински Център). Трогателните истории на болни от България Как българското здравеопазване 'убива' болните От филмовата поредица на Nova Play - Болница на надеждата, научаваме не само за ефикасно прилаганите методи на лечение в съседна Турция, но научаваме също за разочарованията на наши сънародници заболели от рак. Повечето от тях разказват за лошото състояние на българските болници, нехаещите лекари и обслужващ медицински персонал, фалшиви операции и обещания, безпрецедентното отношение на държавата към онкоболните у нас, липсата на необходими животоспасяващи лекарства и много други. Болница на надеждата - Анадолски Медицински Център е болница на спасението и за наши съграждани, който след погрешна диагноза и неуспешни операции в България се озовават в Anadolu Sağlık Merkezi. Специалистите там установяват диагнози с тумор, които у нас не са били дадени. Колко струва лечението в Болница на надеждата Близки на лекувани болни разказаха за, че лечението в прочутата болница е ефикасно и много хора са започнали своят втори живот от там, но за съжаление всичко това струва наистина голяма купчина пари. "Всички пътувания до съседна Турция, престоите на близките в болничния хотел (50 лв на човек на ден), различните изследвания и медикаменти, грижите на обслужващия персонал струват между 35 000-40 000 лв за най-обикновените процедури при първата фаза от успешното лечение, а тепърва предстоят още пътувания и терапии. Само една снимка на специален скенер струва от порядъка на 3 500 лв." ... разказва В.К.. В повечето случаи парите за лечение се събират от дарения на фирми и граждани. Провеждат се серия благотворителни концерти на танцови състави и самодейни групи от детски градини, училища и читалища. Въпреки тежкото икономическо състояние в момента много хора се отзовават и помагат, макар и с по-малки суми. Предстои обаче продължително и скъпо лечението и близките на болния изпадат в безкрайно отчаяние как ще набавят необходимите средства отново, след като хората вече са проявили своята съпричастност веднъж. Наистина от тук натам предстои много труден момент за болния и неговото семейство. Къде обаче е държавата и как тя се грижи за своите граждани? Отговорете си сами.

Болница на надеждата

Филмова поредица на Nova Play - 8 епизода

Болница на надеждата (епизод 1) - Anadolu Sağlık Merkezi (Анадолски Медицински Център)
Първият епизод разкрива личните истории на пациенти, които се лекуват в АМЦ и които ще бъдат показани в поредицата. В този епизод ще видите лични разговори с болни.
Болница на надеждата (епизод 2) - Кибернож и IMRT
Вторият епизод разказва за момче на 20 години, което след месеци лутане из българските болници и погрешна диагноза, разбира, че всъщност е болно от рак. Силната жажда за живот или модерната медицина ще му помогне да се пребори с тежкото заболяване?
Болница на надеждата (епизод 3) - Гинекологична онкология
Третият епизод разказва за два нови метода в ин-витро процедурите. Ще можете да разберете повече за това от интервюто с д-р Айдън Аричи.
Болница на надеждата (епизод 4) - Онкология
Четвъртият епизод отново засяга темата за различните онкологични заболявания. Следват интервюта със специалисти от различни онкоотделения, които представят работата на отделните катедри.
Болница на надеждата (епизод 5) - Неврологични науки
Неврология и неврохирургия (Историята на Георги Димитров от Добрич, който е опериран в България, но не му е проведено никакво последващо лечение.)
Болница на надеждата (епизод 6) - Ин-витро
Шестият епизод разказва за методите на третиране на рака на яйчниците и рак на шийката на матката.
Болница на надеждата (епизод 7) - Рак на гърдата
Седмият епизод засяга историята на Илияна Римпева, която се бори с рака на гърдата. Жената е оперирана в България, но е объркан типът тумор, а от там и цялостната й терапия.
Болница на надеждата (епизод 8) - Стоматолигия
Осмият епизод се откъсва от темата за онкологичните заболявания и разкрива начина на работа на отделението по стоматология в АМЦ.

No comments:

Post a Comment